MAKE AN ONLINE RESERVATION

Ωρωπού Αττικής – Αμφιαράειον

Μαντείο Αμφιαράειον

Αμφιαράειο
Το Αμφιαράειο (καθ:Αμφιαράειον) είναι αρχαιολογικός χώρος της Αττικής. Βρίσκεται σε έναν λόφο 6 χιλιόμετρα περίπου νοτιοανατολικά του Ωρωπού, λίγο βορειοδυτικότερα από τον Κάλαμο. Υπήρξε ιερός χώρος και μαντείο αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα Αμφιάραο. Ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. όταν η ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού ανήκε στους Αθηναίους. Στον χώρο λειτουργούσε μαντείο και θεραπευτήριο. Στην περιοχή πραγματοποιούνταν τα μεγάλα Αμφιαράεια, σημαντική γιορτή που διεξαγόταν κάθε πέντε χρόνια προς τιμήν του Αμφιάραου και περιλάμβανε και αθλητικούς αγώνες.

Ο ναός του Αμφιάραου
Ο ναός του Αμφιάραου ήταν εξάστυλος ναός στην πρόσοψη, δωρικού ρυθμού. Οι διαστάσεις του ήταν 28 επί 14 μέτρα. Στο εσωτερικό του ναού υπήρχε το άγαλμα του Αμφιάραου. Στον ναό υπήρχαν πέντε ομάδες αγαλμάτων που απεικόνιζαν κατά σειρά:

– Τον Ηρακλή, Τον Δία και τον Απόλλωνα
– Ήρωες και τις γυναίκες τους
– Την Εστία τον Ερμή και τον Αμφιάραο
– Την Αφροδίτη, τον Πάνα, Την Ιασώ και την Αθηνά
– Τις νύμφες και τις ποτάμιες θεότητες του Αχελώου και Κηφισού

Ωρωπού Αττικής – Μοναστήρι

Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου

Η Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής. Είναι αναγνωρισμένη ως Ν.Π.Δ.Δ και εορτάζει με το νέο εορτολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 21 Νοεμβρίου.
Κτίστηκε εκ θεμελίων στην υψηλή τοποθεσία που είναι και σήμερα σε απόσταση 2,5 χιλ. από το χωριό Μαρκόπουλο.
Θεμελιώθηκε το 1968. Δύο χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκαν μόνιμα οι 4 πρώτες αδελφές μέσα στον έρημο και άγριο τότε τόπο. Με πρωτόγονα μέσα διαβιώσεως και πολλές στερήσεις κατάφεραν με την πίστη και την αυτοθυσία τους να ολοκληρώσουν και να πραγματοποιήσουν τον άγιο πόθο τους.
Η Παναγία στην οποία αφιερώθηκε το Μοναστήρι, ευλόγησε τον τόπο και την Αδελφότητα. Σήμερα 32 χρόνια από την ίδρυση της Μονής έχουν συναθροισθεί γύρω από την πρώτη Καθηγουμένη Μοναχή Νυμφοδώρα Στράγκα, εκ Τριπόλεως Αρκαδίας, 25 Αδελφές, οι οποίες ποθούν τον ασκητικό βίο και αγαπούν το Αγγελικό Σχήμα.
Σήμερα πολλοί προσκυνηταί επισκέπτονται τη Μονή. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία χειμώνα- καλοκαίρι, με στάση 700μ. από την Ιερά Μονή.
Από τον εθνικό δρόμο μέχρι την είσοδο της Ιεράς Μονής υπάρχουν αρκετές ενημερωτικές πινακίδες. Εκεί φυλάσσονται Ιερά Λείψανα των Αγίων: Παντελεήμονος, Χρυσοστόμου, Χαραλάμπους, Τρύφωνος, Παρασκευής, Ελευθερίου και άλλων Αγίων, τα οποία εκτίθενται εις προσκύνηση στις μεγάλες γιορτές.

Κάλαμου Αττικής – Μοναστήρι

Iερά Μονή Αγίου Συμεών

Αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου μυστικού θεολόγου και φωτολαμπούς Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και θεμελιωμένη στις ευχές του Θεοφόρου Αγίου των ημερών μας, μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου του διορατικού, η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από τον Κάλαμο Αττικής σε πανοραμική τοποθεσία.

” Έτσι όπως ξεχωρίζει ανάμεσα στα πεύκα αιωρούμενη στο γαλάζιο φόντο της θάλασσας και του ουρανού, αποτελεί εσωτερικά και εξωτερικά το αγιοπνευματικό “περιστέρι” των κατοίκων του κεντρικού νομού της χώρας. Αυτό το ίδιο “περιστέρι” που κατέβαινε σαν φωτιά από τον ουρανό και στεκόταν στο κεφάλι του αγίου Συμεών κάθε φορά που λειτουργούσε επί 48 ολόκληρα χρόνια μπροστά στα έκθαμβα μάτια όσων συμμετείχαν στο μυστήριο” καθώς σημειώνει γνωστός δημοσιογράφος καθημερινής εφημερίδας των Αθηνών.

Η Μονή θεμελιώθηκε την 1η Ιουλίου 1986 και την 13η Ιουλίου 1987: την 1η Ιουλίου με την επίσκεψη του σεπτού Γέροντος Πορφυρίου, ο οποίος ευλόγησε δαψιλώς με ευχές και προσευχές και με σταυροειδή ευλογία όλον τον τόπο της νέας Μονής προλέγοντας με ευφροσύνη και τη μελλοντική της διαδρομή μέσα στην εκκλησία. Την δε 13η Ιουλίου με τον αγιασμό για τη θεμελίωση των πρώτων κελλιών, όπου και πάλι παρέστη ο πολυσέβαστος Γέροντας και κατέθεσε την “ταπεινή του προσευχή”, καθώς είπε, σαν πολύτιμο θεμέλιο λίθο στο νέο μοναστήρι. Εξίσου πολύτιμους λίθους αποτελούν οι ευλογίες των ετέρων δύο οσίων Γερόντων των ημερών μας, του Γέροντος Παϊσίου και του Γέροντος Ιακώβου. Ο μεν πρώτος έδωσε εκ των προτέρων την ευλογία και τις νουθεσίες του για την ανέγερση της Ιεράς Μονής, ο δε δεύτερος κατά τα πρώτα βήματα της πορείας της.

Κάλαμου Αττικής – Εκκλησία

Αγία Μαρίνα Καλάμου Αττικής

Ένα πανέμορφο γραφικό παραθαλάσσιο ξωκκλήσι, μέσα σε ένα πανέμορφο παρθένο δάσος, περιτριγυρισμένο με πανύψηλα βράχια που το προστατεύουν από την καταγάλανη θάλασσα.

Η θέα με το που μπαίνεις στο προαύλιο της Αγίας Μαρίνας Καλάμου είναι πραγματικά μαγευτική. Ξεδιπλώνεται ο υπέροχος κόλπος των Αγίων Αποστόλων που γεμίζει το μάτι από το μπλε της θάλασσας. Ξωκλήσια όπως αυτό της Αγίας Μαρίνας Καλάμου που βρίσκονται χτισμένα σε τέτοιες τοποθεσίες, εκτός από την πνευματικότητα του μυστηρίου, λειτουργούν και ως τόποι κάθαρσης ψυχής λόγω του περιβάλλοντος που ανήκουν.

Ο επισκέπτης θαυμάζει με δέος, αναπολεί και γίνεται ένα με το περιβάλλον μέχρι και πριν δύσει η τελευταία αχτίδα φωτός του ηλιοβασιλέματος.

Enjoy & Remember Great Times With Us

The art of meeting your highest expectations
BOOK NOW

“Tο Dolphin Hotel είναι ένα παραθεριστικό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Κάλαμου στο ψαροχώρι Άγιοι Απόστολοι. Οι Άγιοι Απόστολοι βρίσκονται στα περίχωρα της Αθήνας, 45 χλμ από το κέντρο της πόλης 58 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κοντά στην Εθνική Οδό (18 χλμ) που οδηγεί από την Αθήνα στην βόρεια Ελλάδα και τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου.”

DOLPHIN RESORT HOTEL